LEKKER BEZIG MET BENI TOUZINE Door Nanja Pol 04-08-2019

LEKKER BEZIG MET BENI TOUZINE

“Vloeibaar goud. Heerlijke volle smaak en nul bittere bijsmaak. Vers (wit) brood, dippen en genieten!” Zo omschrijft een tevreden klant De Beni Touzine in een review op de website van Kaddour.

OLIVE OIL LOVERS
Die heeft er verstand van. En zo komen er heel wat liefhebbers van goede olijfolie in de winkel.
We hebben wel zes(!) varianten die zelf tappen kunt.

GOED VOOR JE OLIJF
Beni Touzine is een populaire Marokkaanse olijfolie die we graag onder de aandacht brengen en houden bij Kaddour. Deze 100% biologische olijfolie uit het Rifgebergte hoort gewoon in je keuken, prominent in het zicht.
Zodat je em elk moment erbij kunt pakken tijdens het koken. Alleen met een stuk (Marokkaans) stokbrood en een beetje zeezout is het al een feestje om de maaltijd mee te beginnen.

MAKKELIJK TOCH, ZO'N MAALTIJDSALADE?!
En ook over salade doet Beni Touzine olijfolie lekker mee.
Of om een yoghurtdip extra aantrekkelijk te maken.
Wow, dan proef je pas die zachte, verse tonen.

Noord-afrikaanse maaltijdsalade met Marokkaans brood en yoghurt-muntdip
Voor deze zomertopper heb je nodig:

400 gram gerookte kip
100 gram plakjes kalfsspek
4 zoete, rijpe pruimen
100 gram amandelen
1 granaatappel
1 hele komkommer
200 gram kikkererwten uit een pot
½ crispy ijsbergsla
het sap van een limoen
zwarte peper en zeezout uit de molen
Beni Touzine olijfolie
eetlepel mosterd eetlepel
honing ras-el-hanoutspecerijen
2 takjes munt ½ liter Griekse yoghurt (liefst 10% vet) 1 Marokkaans brood (of 1 turks brood)

Bak de plakjes kalfsspek in een eetlepel olijfolie in koekenpan op niet te hoog vuur.
Haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier
Bak de amandelen 3 minuten met wat zeezout in het bakvocht van de kalfsspek met een mespuntje ras-el-hanout
Leg de amandelen op een stukje keukenpapier en laat ze afkoelen

Haal de pan van het vuur. Roer de mosterd, limoensap, een mespuntje ras-el-hanout en een eetlepel honing door het overgebleven bakvocht
Snijd de gerookte kip in reepjes van ½ cm, de pruimen in partjes en de ijsbergsla in flinterdunne sliertjes
Was de komkommer, snijd em in vieren en snijd de zaadlijsten weg en snijd in de komkommer in plakjes

Haal de pitjes uit de granaatappel. Hoe je dat doet? Check: https://www.youtube.com/watch?v=V4Y_SDYw974

Neem een grote kom en meng de ijsbergsla, komkommer, pruimen, uitgelekte kikkererwten, amandelen, gerookte kip en plakjes spek doorelkaar
Giet het bakvocht over de salade en schep goed door.
Doe de salade in een mooie, platte schaal
Giet er een scheut olijfolie overheen
Strooi de granaatappelpitjes eroverheen

Voor de yoghurtdip meng je yoghurt met drie slagen peper uit de molen, een snufje zeezout, een scheutje Beni Touzine olijflie,mespuntje ras-el-hanout en gehakte munt.
Doe de dip in een kom.
Steek er wat blaadjes munt in en leg er wat granaatappelpitjes bovenop. Gewoon voor de gezelligheid ;-)

GOED ETEN DEEL JE MET GOEDE VRIENDEN
Serveer de salade met Marokkaans brood. Vergeet vooral niet die lekkere Beni Touzine olijfolie op tafel te zetten. Of op het picknickkleed. In het park. En vergeet vooral je vrienden niet uit te nodigen.

SOCIALE SLAGERS
Wil je nog meer weten over lekker eten? Volg me dan op facebook Slagerij Kaddour en instagram puurkaddour en nanja_etenschapper.
Enne, dubbele spaarpunten op die olijfolietopper, he! De hele week van 5 t/m 11 augustus. Kadootje van Kaddour!

Ben je nog geen member en wil je ook graag sparen voor een culinair kadootje. Vraag ernaar in een van onze winkels en we informeren je graag!