SOUP LOVER Door Nanja Pol 02-11-2019

CALL ME A SOUP LOVER

Ik hou van soep. Soep is voor mij comfortfood. En da’s precies wat je kunt gebruiken als je van de kou en regen je warme huis binnenstapt.

Ik heb eigenlijk altijd wel een pannetje soep in huis. Maar helemaal in deze periode van het jaar krijg ik altijd zin om een maaltijdsoep te koken. Liefst een grote pan vol zodat ik al dat lekkers kan delen met de mensen om me heen.

HI PUMPKIN

Een van mijn favorieten is toch wel de pompoensoep.
Niet alleen omdat de pompoen een herfstgroente bij uitstek is.
Maar vooral omdat je eindeloos kunt variëren met de bouillon en de specerijen die je erin gebruikt.

Voor dit recept gebruik ik kalfsschenkel. Het vlees hiervan is boterzacht. De merg van het botje geeft extra diepgang aan de bouillon. En de pompoen en specerijen matchen perfect in deze soep met het vlees.

EN HOE MAAK JE DAN DIE POMPOENSOEP?

Eerst zet je de bouillon op.
Hiervoor gebruik je:
5 liter water
500 gram kalfsschenkel
300-400 gram kalfspoulet
1 blaadje laurier
1 kruidnagel
1 stukje foelie
1 stengel prei
1 winterpeen
1 grote ui
½ bos selderij
1 teen knoflook

Zet het vlees op in koud water.
Voeg de fijngesneden wortel, ui en prei en het gehakte teentje knoflook toe.
Breng het vocht aan de kook en laat op laag vuur een ruim een uur trekken (liefst langer).
Haal het daarna het botje van de kalfsschenkel uit de bouillon.

EN DAN KOMT HET…

Gebruik de volgende ingrediënten:

1 flespompoen in blokjes
2 teentjes knoflook
1 gesneden ui
3 theelepels olijfolie
1 pakje kokosmelk van 200 ml
van elk 3 theelepels kaneel, kerrie, fenegriek, zwarte peper
1 eetlepel zeezout
van elk 1/2 citroen en sinaasappel
1 eetlepel honing 1 takje koriander

TIP:
Als je de flespompoen goed wast, hoef je deze niet te schillen maar kun je em met schil en al gebruiken. Easy toch?

SMELL THE SWEETNESS

Bak de ui, blokjes pompoen en knoflook in een soeppan.
Voeg daarna de specerijen, zeezout en peper toe.
Laat het geheel zachtjes smoren.
Als alles goudbruin gekleurd is, voeg je de kalfsbouillon toe.
Laat het geheel zachtjes koken totdat de pompoen gaar is (duurt ruim een kwartiertje) Blender de soep met en staafmixer (of gebruik een keukenmachine/foodprocessor) Rasp de citroen en sinaasappel en voeg aan de soep toe.
De kokosmelk en honing kunnen erbij.
Op het laatst kan de fijngehakte koriander erbij.

Ik hou van een bite in mijn pompoensoep.
Daarom kook ik een runderrookworst in plakjes mee(ongeveer tien minuutjes).

Met brood en dipjes (tapenade, zaalouk, yoghurtdip) maak ik er een complete maaltijd van.
En ik krijg alle gezonds en lekkers binnen wat ik nodig heb na een dag hard buffelen in die supertoffe slagerij.
I love my job!

DE SOCIALE SLAGERS

De slagers van Kaddour lusten er wel soep van. Zo staat er regelmatig een pannetje soep op het vuur, achterin de winkel.
Vraag ze gerust om tips en trucs voor het maken van de perfecte soep.
Vinden ze leuk om te delen want ze zijn trots op hun producten en hun kennis van goed en lekker vlees.

Daarom geven ze van 4 t/m 9 november DUBBELE SPAARPUNTEN op soepvlees; op schenkel en poulet.

Enne, vergeet je die runderrookworst niet mee te nemen? Wist je dat je die (dubbele) spaarpunten ook ontvangt op je online bestelling die je in de winkel ophaalt?
Handig hoor, die webshop. Check em maar eens op www.kaddour.nl/webshop.

Blijf op de hoogte van de ins en outs van Slagerij Kaddour op facebook: Slagerij Kaddour en Instagram @puurkaddour.

See ya!