Dikke pret met Lamskotelet Door Nanja Pol 01-05-2021

DIKKE PRET MET LAMSKOTELET
DOOR NANJA POL 14-07-2019

Slager Sean van Kaddour IJburg houdt enorm veel van eten. Met name van een stukje mooi gegaard vlees. Logisch, daar is ie slager voor.

Op vakantie doet ie aan culinair kamperen. De bbq is dan ook zijn vakantiemaatje. Vlak voor zijn vertrek liet ie voor ons nog een krabbeltje achter met een recept voor lamskoteletjes op de BBQ.

MARINEREN KUN JE LEREN

Dat brult ie door de slagerij als ie lekker met zijn werk bezig is. Maar waarom zou je vlees marineren? Het is toch van goede kwaliteit en lekker zacht? Vlees marineer je inderdaad om het nóg zachter en malser te maken. Maar ook om er een extra lekkere smaak aan te geven. Je eigen twist. Of die van Sean. Hij is jarenlang kok geweest in gerenommeerde restaurants. Dus hij heeft er wel sjoege van!

Het geheim van een steengoeie marinade zit em in de combinatie van een zuurtje, een vetje en lekkere kruiden. Citroensap of azijn werkt in op het vlees en verandert de structuur. Olie zorgt voor extra malsheid en maakt het vlees lekker smeuïg. Sean geeft nog een tip weg: gebruik geen zout in de marinade. Want zout onttrekt vocht uit het vlees en maakt het dus droog. Gebruik dat lekkere zeezout maar om die lamskoteletjes na te zouten. Zalig, toch?!

SEANS SPIEKBRIEF

Oké, nu weet je waarom. Maar wat gaat er nou precies in die marinade van Sean? Op zijn krabbeltje hierboven vind je de juiste ingrediënten. En stop er vooral veel liefde in. Doe Sean ook. Vraag maar aan Amy😉

BBQ I LOVE U
Terwijl de marinade zijn werk doet, kun jij ondertussen de BBQ goed opstoken.
En dit is hoe Sean het doet:
1.Zorg voor het perfecte vuurtje om die lamscuties mooi rosé te kunnen garen.
2.Rooster de koteletjes eerst op direct vuur. Het randje vet smelt nu weg.
3.Gaar je ze verder op indirect vuur. Dit duurt ongeveer 8 minuten
4.Keer ze tijdens het bakken zo nu en dan om.
5.Smeer ze na het omdraaien in met een kwastje dat je in een restantje van die megalekkere marinade hebt gedoopt.

Nomnomnom: De lamskoteletjes zijn nu klaar om uit te delen aan je vrienden en familie. Of ehh...


Wil je nog meer tips en trucs over een goedgemarineerd stuk vlees?
Sean is 22 juli terug van zijn kampeervakantie in Kroatïe. Waarschijnlijk net zo mooi rosé gekleurd als die sappige knapperige koteletjes van hem. Vraag hem het hemd van het lijf.
Of… Volg mijn blogs op www.kaddour.nl/blog
facebook: Slagerij Kaddour
instagram: puurkaddour en nanja_etenschapper