Brisket... Vergeten Vlees... Door Nanja Pol 17-12-2022
Brisket…“Vergeten vlees”
Een goed stuk vlees op zijn tijd. Dat moet kunnen, toch? Ik steek “Vergeten Vlees” in een nieuw slagersjasje
MEGA LEKKER DRAADJESVLEES… TERUG VAN WEGGEWEEST
We kennen vast allemaal wel dat fantastische draadjesvlees van onze oma: borstlap dat de hele dag heeft geprutteld op een laag vuurtje.
En laat draadjesvlees nu weer helemaal hip en happening te zijn.
Alleen noemen we borstlap, ook bekend als klapstuk, nu “brisket”.
Brisket komt van het borstgedeelte van een rund. Het is een groot, pezig stuk vlees.
En om het boterzacht te krijgen en sappig te houden, is brisket perfect voor “slowcooking”.
Denk bijvoorbeeld aan garen op de bbq, liefst urenlang en liever nog een hele dag.
Maar dan heb je ook echt een waanzinnig mals stuk vlees waarmee je echt de show steelt bij je vrienden.
SLOWCOOKING IS DUS THE MAGIC WORD
Dat moet ik toch ook kunnen klaarmaken, denk je dan.
Maar waar haal ik de tijd vandaan?
Ik weet je wat jij nodig hebt namelijk:
A)Tips en trucjes van de kenner.
B)Een goede BBQ of oven
C)Een goede slager. Liefst een stoere met leren schort.
PERFECTE PULLED BEEF…ZONDER WRIJVING GEEN GLANS
Slager Moussa deelt graag zijn passie voor en kennis van koken.
Helemaal omdat ook nog eens chef-kok is geweest.
Met zijn 5 SLAGERSTIPS gaat het jou zeker lukken. Zo maak jij van een stuk brisket supermals oma’s draadjesvlees.
1.Zorg voor een stuk brisket van een goed vleesrund: bijvoorbeeld van de Black Angus , Wagyu koe of Hereford.
2. Rub de brisket met een droge kruidenmarinade en een beetje azijn. Nu wordt het vlees zeker bizar lekker mals.
3. Pak de brisket in aluminiumfolie. Alle vleessappen blijven zo goed bewaard. Laat het vlees op 110 graden 4-15(!) uur garen in de oven of bbq. Kun jij mooi andere leuke dingen doen. 😉
4. Het vlees laat zich het best “pullen” op kamertemperatuur. Dat doe je door met twee vorken het vlees uit elkaar te trekken.
5. Gebruik een sweet,smokey barbequesaus om de brisket te laten shinen als de beste.
PULLED BEEF, DIT KUN JE ER ÓÓK MEE
Smeer knapperige, vers afgebakken broodjes in met piccalilly-mayonaise.
Beleg de broodjes met belachelijk veel van die top-lekker pulled beef.
Garneer het af met coleslaw en smokey BBQ saus of curryketchup.
Nodig je best friends uit voor een ultiem “Netflix-met-Brisket-avondje”.
Wedden dat JIJ hét Klapstuk van de avond bent?! En wil je nog meer tips voor bereiden een goed stuk vlees?
Loop dan eens binnen bij de hipsterslagers van Kaddour en trek de mannen aan hun jasje.
Hou de blogs op www.kaddour.nl/blog in de gaten.
Volg ons op facebook:Slagerij Kaddour
en instagram: puurkaddour
Door Nanja Pol 08-07-2019
Een goed stuk vlees op zijn tijd. Dat moet kunnen, toch? Ik steek “Vergeten Vlees” in een nieuw slagersjasje
MEGA LEKKER DRAADJESVLEES… TERUG VAN WEGGEWEEST
We kennen vast allemaal wel dat fantastische draadjesvlees van onze oma: borstlap dat de hele dag heeft geprutteld op een laag vuurtje.
En laat draadjesvlees nu weer helemaal hip en happening te zijn.
Alleen noemen we borstlap, ook bekend als klapstuk, nu “brisket”.
Brisket komt van het borstgedeelte van een rund. Het is een groot, pezig stuk vlees.
En om het boterzacht te krijgen en sappig te houden, is brisket perfect voor “slowcooking”.
Denk bijvoorbeeld aan garen op de bbq, liefst urenlang en liever nog een hele dag.
Maar dan heb je ook echt een waanzinnig mals stuk vlees waarmee je echt de show steelt bij je vrienden.
SLOWCOOKING IS DUS THE MAGIC WORD
Dat moet ik toch ook kunnen klaarmaken, denk je dan.
Maar waar haal ik de tijd vandaan?
Ik weet je wat jij nodig hebt namelijk:
A)Tips en trucjes van de kenner.
B)Een goede BBQ of oven
C)Een goede slager. Liefst een stoere met leren schort.
PERFECTE PULLED BEEF…ZONDER WRIJVING GEEN GLANS
Slager Moussa deelt graag zijn passie voor en kennis van koken.
Helemaal omdat ook nog eens chef-kok is geweest.
Met zijn 5 SLAGERSTIPS gaat het jou zeker lukken. Zo maak jij van een stuk brisket supermals oma’s draadjesvlees.
1.Zorg voor een stuk brisket van een goed vleesrund: bijvoorbeeld van de Black Angus , Wagyu koe of Hereford.
2. Rub de brisket met een droge kruidenmarinade en een beetje azijn. Nu wordt het vlees zeker bizar lekker mals.
3. Pak de brisket in aluminiumfolie. Alle vleessappen blijven zo goed bewaard. Laat het vlees op 110 graden 4-15(!) uur garen in de oven of bbq. Kun jij mooi andere leuke dingen doen. 😉
4. Het vlees laat zich het best “pullen” op kamertemperatuur. Dat doe je door met twee vorken het vlees uit elkaar te trekken.
5. Gebruik een sweet,smokey barbequesaus om de brisket te laten shinen als de beste.
PULLED BEEF, DIT KUN JE ER ÓÓK MEE
Smeer knapperige, vers afgebakken broodjes in met piccalilly-mayonaise.
Beleg de broodjes met belachelijk veel van die top-lekker pulled beef.
Garneer het af met coleslaw en smokey BBQ saus of curryketchup.
Nodig je best friends uit voor een ultiem “Netflix-met-Brisket-avondje”.
Wedden dat JIJ hét Klapstuk van de avond bent?! En wil je nog meer tips voor bereiden een goed stuk vlees?
Loop dan eens binnen bij de hipsterslagers van Kaddour en trek de mannen aan hun jasje.
Hou de blogs op www.kaddour.nl/blog in de gaten.
Volg ons op facebook:Slagerij Kaddour
en instagram: puurkaddour
Door Nanja Pol 08-07-2019