HOT POT VAN DE HOTSPOT Door Nanja Pol 07-07-2019

HOT POT VAN DE HOTSPOT

Als het aan de slagers van Kaddour ligt, wordt de zomer van 2019 HOT!  

Bij Kaddour maken ze je het wel heel aantrekkelijk. Vraag aan de slagers naar die supermalse kogelbiefstuk. Reken op boterzacht vlees van Hollandse komaf. En reken op extra spaarpunten. 

Heb jij eigenlijk al een spaarkaart aan je sleutelbos ;-)


In Noord, Osdorp en op IJburg doen ze er van 8 t/m 14 juli DUBBELE PUNTEN bij de kogelbiefstuk. Zo spaar je nog sneller voor een culinair kadootje. Nu heb je goud in je handen voor een makkelijk en ongelofelijk lekker gerechtje.

SPICY BEEF MET SPERZIEBOONTJES EN GELE RIJST

Voor vier personen heb je 500 gram kogelbiefstuk in blokjes nodig (vraag de slager even of die het vlees voor je kan snijden). De marinade maak je met:
1 grote ui en 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 schijf gember
1 theelepel komijn, ketoembar en serehpoeder
het sap van een 1/2 limoen
2 theelepls bruine basterdsuiker of keukenstroop
2 eetlepels ketjap manis
1 klein vers rood pepertje
een scheutje zonnebloemolie

Marineer de blokjes kogelbiefstuk met bovenstaande ingrediënten.
Als de marinade staat in te trekken, kun je ondertussen rijst koken.
Voeg wat koenjit (ook wel kurkuma of geelwortel genoemd) en eventueel een beetje santen of kokosmelk aan het kookwater toe voor extra smaakvolle, mooie, gele rijst.
Doe 500 gram sperzieboontjes in kokend water met zout en kook ze vijf minuten.
Bak de blokjes gemarineerde vlees in wat hete olie heel kort in een hapjespan of koekenpan, zo’n 3 minuutjes is al voldoende.

Nou, dat is toch easy, nietwaar?
Pittig eten is niet alleen lekker. Het is ook nog eens enorm gezond.
Neem nou de rode peper. Die zit barstensvol
-vitamine C
-magnesium
-kalium
-ijzer
-fosfer
En…het geluksstofje endorfine doet haar werk wanneer je een hapje pittig eten neemt. Dat wordt dus lekker chillen met chili.

Volg ons op
facebook: Slagerij Kaddour
instagram puurkaddour.
En hier op www.kaddour.nl vind je nog veel meer recepten, weetjes en tips over lekker, puur en gezond vlees van Slagerij Kaddour.


#nanja_etenschapper 04-07-2019