OH MI HOEN! Door Nanja Pol 19-10-2019

KLUSSEN MET KIPSCHNITZELS

De Wienerschnitzel is een ouwe bekende bij veel mensen. Een van origine van kalfsvlees gesneden en platgeslagen stuk vlees met een laagje paneermeel. Vaak zie je em op vakantie op de menukaart staan.

GOUDGELE EVERGREEN

En ook hier ligt deze klassieker bij de slager in de toonbank. Bij Kaddour gebruiken ze kipfilet. Die vervolgens door een kruidenpaneermeel wordt gehaald. En gaan ze nog een stukje verder, dan doen ze er kaas en kalkoenham tussen. Voilà, de kipcordonbleu!

GOUDGELE EVERGREEN

Een schnitzel ligt in no time op je bord: even om en om bakken in een laagje olie met een klontje boter en dan is ie al klaar. Meestal eten we em op zijn Hollands met groenten en een aardappeltje.
Maar ken je deze variant al?

OH MI HOEN!

Omdat ik makkelijk en eens iets anders wil, maak ik mihoen met gepaneerde kipschnitzels.
Jee, wat een verrassing is dát!
Knapperige kipschnitzel geeft een crispy bite aan het gerecht. En daar hou ik van: zachte, gladde noedels met krokante kip!

Hieronder vind je het recept van een vliegensvlugge mega lekkere mihoen goreng met kipschnitzels

MIHOEN GORENG MET KROKANTE KIP

Voor vier personen heb je nodig:
400 gram glassnoodles of mihoen
100 gram gesneden gerookte kipfilet (vleesbeleg)
400-500 gram gepaneerde kipschnitzels
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 Chinese kool
2 eieren
2 theelepels
rode currypasta
2 theelepels azijn
1 eetlepel dunne vissaus
2 eetlepels ketjap
1 scheutje zonnebloemolie
2 theelepels zout

EN ZO FIX JE HET

1. Breng water met zout aan de kook en laat de glassnoodles 1 minuut wellen.

2.Giet ze af en laat uitlekken.

3.Snij de gepaneerde kipschnitzels in plakjes.

4.Was de Chinese kool en snij deze in dunne reepjes.

5.Hak de knoflook en snipper de ui.

6.Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.

7.Bak de kipschnitzelreepjes krokant in 2 minuutjes en haal ze uit de pan.

8.Bak vervolgens de ui, knoflook en de currypasta.

9.Voeg de vissaus, de losgeklopte eitjes en de ketjap toe en roer dit geheel om met een pollepel.

10.Roerbak de Chinese kool en de gerookte kip in reepjes erdoorheen.

11.Doe de mihoen, de kipschnitzelreepjes en de azijn erbij. Hussel het geheel goed door elkaar.

En dat is het al!
Je hebt nu razendsnel een supergezond maal geklust met kipschnitzels.

Zelf eet ik dit gerecht het liefst uit een grote kom met chopsticks. Voor “the ultimate Asian feeling”. En omdat het dan zo gemakkelijk op de bank wegsnavelt.

DE SOCIALE SLAGERS

Bij Slagerij Kaddour werken kenners.
Niet alleen beheersen ze het slagersvak.
Ook weten ze heel veel over koken en bakken.
Vraag dus gerust naar tips en trucs aan ze.
Vinden ze juist leuk!
Vraag dan meteen naar onze spaaractie. Van 23 t/m 29 september krijg je namelijk dubbele spaarpunten op kipschnitzels. Mooi meegenomen!

Hou ook vooral facebook en instagram in de gaten. Daar kom je ook nog veel meer lekkers tegen!

facebook: Slagerij Kaddour Instagram: puurkaddour