Veel Gestelde Vragen

Waar komt ons vlees vandaan?
We hebben verschillende veerassen, dat uit verschillende landen komt. Onze runderen komen uit Nederland, Canada, Australie, Nieuw Zeeland en Uruguay. Alle runderen zijn vrij van antibiotica en lopen vrij rond. Geen geforceerde voeding, en ze zijn volledig traceerbaar tot de plek waar ze zijn geboren.

De Angus uit Uruguay komt uit een subtropisch klimaat en grazen rond in extreem veel ruimte. De dieren voeden zich ook hier op natuurlijke wijze met gras, maïs, en granen.

Ons vlees uit Australië, Nieuw Zeeland en Canada komt niet van veehouders, maar rechtstreeks van boeren. In Canada loopt de Angus in de bergen van British Columbia. De ruige natuur en het landschap, het zuivere water en de gezonde omgeving hebben zijn weerslag op dit vlees van wereldklasse.

Is het vlees biologisch?
De enige reden dat Kaddour geen biologisch keurmerk heeft, is dat we juist van nature voorkomend voer gebruiken en geen gecertificeerd voer. Om een bio-keurmerk te krijgen, moeten runderen officieel bio geteeld voer gevoerd krijgen dat is voorzien van een keurmerk. Onze runderen eten juist voer dat van nature voorkomt waar zij op dat moment aan het grazen zijn. Dus zij eten een eigen mix van gras en kruiden dat natuurlijk voorkomt in hun omgeving. Dit gras wordt natuurlijk bemest zonder gebruik van kunstmest. Feitelijk kan het niet veel puurder worden dan een onbespoten weide. De koeien worden niet bijgevoerd. Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest gebruikt Vrije uitloop.

Hebben jullie biologische producten?
Jazeker. Welke deze precies zijn, kunt u het beste op de website of winkel bekijken. Hier staat altijd een EKO of EU keurmerk op. 

Zijn de producten en het vlees halal?
Ja, al onze producten en vleeswaren zijn halal. Raadpleeg ons Halal-certificaat voor meer informatie.  

Wat is halal precies?
Bij het slachten van halal vee wordt ervoor gezorgd dat het dier geen onnodig lijden ondervindt. Dit wordt gedaan door een bekwame slachter die met precisie en zorg te werk gaat. Deze manier van slachten zorgt voor onnodig lijden van het dier. Het resultaat is mals en smaakvol vlees van de hoogste kwaliteit. Onze halal vleesproducten zijn zorgvuldig gecontroleerd en gecertificeerd door erkende autoriteiten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de strenge halal-standaarden. 

Wat wordt er bedoeld met Puur & Eerlijk?
Puur omdat het vlees afkomstig is van dieren dat natuurlijk voedsel gevoerd krijgen, vrij rond lopen,  en vrij van antibiotica zijn. Eerlijk omdat wij het voor een betaalbare prijs aanbieden, en omdat wij op een eerlijke manier onze handel bedrijven met lokale boeren, en niet met fabrieken.

Waar thuisbezorgen jullie allemaal?
In heel Amsterdam en Landsmeer. 

Hoe kan ik betalen?
IDEAL, VISA, Mastercard, en American Express.
Zakelijke klanten kunnen op factuur betalen. Termijn: 7 dagen.

Wat is jullie rekeningnummer?
 NL06 INGB 06 77 66 13 12, t.a.v Slagerij Kaddour. 

Hoelang kun je vlees bewaren na aankoop?  
Rundvlees - Koelkast: 2-3 dagen. Diepvries: 6 maanden
Kalfsvlees - Koelkast: 2-3 dagen. Diepvries: 3 maanden
Lamsvlees - Koelkast: 2-3 dagen. Diepvies: 3 maanden
Gehakt - Koelkast: 1-2 dagen. Diepvries: 2 maanden
Gaar vlees - Koelkast: 3-4 dagen. Diepvries: 2 maanden
Vers gesneden vleeswaren - Koelkast: 2-4 dagen. Diepvries: 2 maanden
Gesneden droge worstsoorten - Koelkast: 4-7 dagen. Diepvries: 1 maand.

Ik heb wat donkere plekken op mijn vlees, wat is dat?
Wanneer lapjes vlees na het snijden op elkaar gelegd worden op een presenteerschaal dan gaat het vlees dat niet direct meer met zuurstof in aanraking komt verkleuren. Het wordt donkerder. Het lijkt net of het vlees al dagen in de toonbank heeft gelegen. Een wijd misverstand. De verkleuring trekt meteen weg wanneer de lapjes weer met zuurstof in contact komen. Deze verkleuring heeft geen enkel effect op de kwaliteit en de houdbaarheid. Het vlees kan zonder problemen gegeten worden.  

Kan ik vlees dat bevroren is geweest na het braden weer invriezen?
Na het bereiden van vlees door het bijvoorbeeld te braden is een nieuw product ontstaan. Dit kan gewoon worden ingevroren en weer worden ontdooid.